• Tel.: 696 083 871  biuro@fundamenti.pl
  • reklama_750_120

  • Menu

    KLUB DOBREJ KUCHNI

  • ” Tiramisu z kaszy jaglanej ” prezentuje Anna Szczypek ( SPOKO BOX ) „Klub Dobrej Kuchni” prezentujący specjalne przepisy kulinarne przygotowywane przez najlepszych i najzdolniejszych kucharzy, właścicieli restauracji . Prezentowany jest w MTV24.TV , ATV , Planeta Kobiet , Mama Na Obcasach , Manager Na Obcasach .Rozwija współpracę i od dziś 22 kwietnia pozyskaliśmy kolejnego partnera , firmę Spoko Box , która zadba o sylwetki naszych widzów i czytelników ( www.spokob eu ).
    Spoko Box dbając o zdrowe odżywianie widzów MTV24.TV  podejmuje współpracę z Restauracją „CICHY GAIK” , w której będzie można zjeść tradycyjne potrawy  jak i specjalne diety niczym nie odbiegające z propozycji SPOKO BOX .

    Klub Dobrej kuchni  poleca :
    „TIRAMISU Z KASZY JAGLANEJ ”

    Tiramisu z kaszy jaglanej. Jest to tiramisu w wersji odchudzonej, spokojnie można się nim delektować nawet będąc w trakcie redukowania masy ciała. Jest zdrowe i odżywcze. Kasa jaglana jest uważana za najzdrowszą ze wszystkich kasz. Ma właściwości ogrzewające, odkwaszające, odśluzowujące. Jest bogata w witaminy i minerały. Prze kuchnie alternatywne polecana jako numer jeden. Jest bezglutenowa i nadaje się nawet dla najmniejszych dzieci. Nie alergizuje. Krótko mówiąc – królowa wśród kasz.

    Jej ugotowanie wymaga odrobiny pieczołowitości. Bez tego będzie gorzkawa, i może dlatego wiele osób jej nie lubi. Jak pozbyć się goryczy? Kaszę trzeba najpierw porządnie wypłukać, najlepiej na sitku pod bieżącą zimną wodą, a następnie sparzyć, po chwili wrzątek ze sparzenia wylać i gotować ją w nowej wodzie. To spowoduje „wypłukanie” goryczki.

    Przepis na 4 porcje. Każda porcja nadaje się na jedną z 2 przekąsek w ciągu dnia dla osoby na diecie redukcyjnej.

    Składniki na 4 porcje:

    Kasza jaglana przed ugotowaniem – 4 kopiate łyżki

    Serek homogenizowany naturalny – 500 ml

    Miód – 2-3 łyżki

    Kakao ciemne – 2 łyżeczki

    Aromat migdałowy – Kilka kropel

    Mocny napar espresso – 2 łyżeczki

    Kaszę ugotować według wytycznych wyżej w tekście na miękko do gęstości, nawet leciutko rozgotować, dodać aromat migdałowy, napar z kawy, miód. Serek wymieszać tylko z miodem.

    Do przezroczystego pucharku rozkładać warstwowo połowę masy jaglanej, na to warstwę serka, posypać kakao, kolejna warstwa kaszy i serka posypać kakao.

    Przepis prezentuje : Anna Szczypek   ( SPOKO BOX )  – www.spokobox.eu

    Współpraca : CICHY GAIK – Ratajów 124 , Słomniki , woj. Małopolska  –
    „CICHY GAIK ” zaprasza przez siedem dni w tygodniu  do swojej restauracji  i smaczne  dania dla każdego nie tylko dietetyczne wg przepisów SPOKO BOX.

    Partnerami Klubu Dobrej Kuchni są : Hotel „ORLIK” ( www.hotelorlik.pl ) Browar Gentleman ( www.browargentleman.pl )

    Opracował : Music Media Press
    KLUB DOBREJ KUC HNI  :  MTV24.TV / ATV / PLANETA KOBIET / SZCZYPTA LUKSUSU / MANAGER NA OBCASACH / MAMA NA OBCASACH  /  SPOKO BOX /

     

     




  • Dodaj komentarz

    Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *